Rólunk - Szent József Templom

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rólunk

Kapcsolat

Hess István SJ
1967- ben születtem Kalocsán. 1992-ben szentelt pappá Kalocsán Dr. Dankó László érsek a Kalocsai Főegyházmegye szolgálatára. 1995-ben léptem be Jézus Társaságába. A noviciátus és a kiegészítő tanulmányok után Miskolcon dolgoztam, kétéves tanulmányi idővel megszakítva és elvégezve a harmadik probációt, 10 esztendőt plébánosként és egyetemi lelkészként. 2013 májusában kerültem Szegedre, immáron harmadik alkalommal, a templomi közösség szolgálatára és kollégiumunk vezetésére.  


Deák Ferenc SJ
1925-ben született és 1944-ben lépett be a Jézus Társaságába. Pappá szentelésére 1955-ben, utolsó fogadalmaira pedig 1961-ben került sor. Élete nagy részében külföldi missziókban szolgált. Először Dél-Amerikában, majd Kanadában a magyarok lelkipásztori szolgálatában dolgozott. 2008 óta Szegeden müködik és a szegedi jezsuita közösségben él.

Bohán Béla SJ
Bohán Béla atya Kárpátaljáról érkezett. Magyarországon lépett be a rendbe 1955-ben, de egészen a rendszerváltásig titokban kellett tartania, hogy jezsuita. 1989-ben saját kérésére Kárpátaljára helyezték, ahol összesen 22 éven át teljesített lelkipásztori szolgálatot. 2011 augusztusától Szegeden szolgál a Szent József templomban.

Pakot Géza SJ
1968-ban születtem Erdélyben, Farkaslakán. Az érettségi vizsga és a katonai szolgálat után Budapesten számítógépes tanulmányokat végeztem, majd banki alkalmazottként dolgoztam ugyanott. 1995-ben léptem be a jezsuita rendbe. A szegedi két éves novíciátus után egy év budapesti előkészület következett a külföldi tanulmányokra, majd három év londoni tanulmány, két év miskolci kollégiumi gyakorlat, két év párizsi tanulmány és egy újabb londoni tanulmányi év következett. Pappá szentelésemre 2006-ban került sor szülőfalumban, amit négy év szegedi szolgálat, majd fél éves chilei tartózkodás és két év marosvásárhelyi szolgálat követett. 2013 októbertől vagyok újra a szegedi közösségünk tagja és a templomi szolgálatban kisegítő.

 
 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz